Rondje Chaam

Deze keer had ik anderhalve dag de tijd. Zaterdagochtend vertrekken, zondagmiddag had ik een afspraak. Iets meer dan een dagwandeling was dus het uitgangspunt.

Op RouteYou zocht ik een mooie omgeving, die vond ik in dit geval bij Chaam. Een rondje om Chaam door de Chaamse bossen en de Strijbeekse heide kwam op 30 kilometer, goed te doen in anderhalve dag. Deze route heb ik voor algemene richtingsaanduiding opgeslagen, ik heb dus meermaals stukken anders gelopen omdat me dat mooier leek. Ook heb ik de route achterstevoren gelopen, ik zou dan na ongeveer 20 kilometer aankomen bij de eerste ‘paalkampeerplek‘.

Dag 1

De eerste dag was ik pas laat op pad, rond elf uur vertrok ik van mijn parkeerplek aan de N639. Het was koud, maar de dag beloofde mooi zonnig te worden en inderdaad was de kou al snel uit de lucht. Over de Strijbeekse heide richting Belgie, een stukje smokkelaarspad meegepakt. Het ijs en de zon gaven me mooie plaatjes.

Vanuit Belgie een minder natuurlijk stukje omgeving, zandweggetjes door weilanden. Deze brachten me naar de zuidkant van de Chaamse bossen. Hier weer de natuur in gedoken op zoek naar de eerste paalkampeerplek. Op deze plek waren al kampeerders aanwezig, ik zou er gemakkelijk bij passen maar ik had behoefte aan alleen zijn.

3 Kilometer verder was de tweede paalkampeerplek. Op weg er heen staken konijnen en herten de weg over zo’n honderd meter voor me. Aangekomen bleek ook deze kampeerplek al bewoners te hebben. Dus nog een stukje doorgelopen en een plekje gezocht waar ik echt alleen was.

Het begon erg koud te worden. Dus snel de tent opgezet, matje opgeblazen en de slaapzak geinstalleerd. Het beloofde erg koud te worden, uiteindelijk met lang ondergoed, een joggingbroek en trui aan en in het koudst van de nacht zelfs nog mijn jas, maar erg koud heb ik het niet gehad.

Dag 2

’s Ochtends was de thee een welkome opwarming. Veel zin om stil te zitten had ik in de kou niet, dus snel weer op pad. Die laatste kilometer of zeven gingen er vlot doorheen en ook deze tweede dag mooie plaatjes van de zon, de rijp en het ijs.

De Chaamse bossen en de Strijbeekse heide zijn zeker een aanrader voor een mooie wandeling. Heide afgewisseld met bos en tal van meertjes, vennen en beekjes zorgen er voor dat je je ogen uitkijkt.

IMG_0180 IMG_0180
IMG_0180
IMG_0177 IMG_0177
IMG_0177
IMG_0175 IMG_0175
IMG_0175
IMG_0172 IMG_0172
IMG_0172
IMG_0167 IMG_0167
IMG_0167
IMG_0154 IMG_0154
IMG_0154
IMG_0143 IMG_0143
IMG_0143
IMG_0142 IMG_0142
IMG_0142
IMG_0137 IMG_0137
IMG_0137

 

Total distance: 24954 m

 

Total distance: 7336 m

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *